burger wołowy z grilla z boczkiem jajkiem sadzonym czerwoną cebulą , sałata lodowa kiszonym ogórkiem sosem BBQ podany z frytkami i kolbą kukurydzy
Chef’s burger with pickled cucumber, BBQ sauce served with fries and corn on the cob
Gulasz z jelenia 400/155 g – 42 zł
z domowymi kluseczkami, warzywami korzennymi, chipsami z jarmużu i papryczką chili podany z pieczywem
Venison stew with homemade dumplings, root vegetables, kale chips and chili pepper served with bread
Konfitowane udo kaczki Barbarie 400/180 g – 44 zł
podane z pieczonym jabłkiem , kluskami maślanymi, fasolka szparagową i sosem truskawkowym
Barbarie duck’s thigh served with baked apple, butter dumplings, green beans and strawberry sauce
Stek Mignon 480/200 g – 68 zł
stek z selekcjonowanej polędwicy wołowej podany z frytkami stekowymi, sosem z zielonego pieprzu, warzywami grillowanymi
Mignon steak of selected beef tenderloin served with fries, green pepper sauce, grilled vegetables
zielone szparagi z jajkiem w koszulce , sos ailloli, boczek, pieczywo
Green asparagus with poached egg, bacon, ailloli sauce, bread
Pasztet z orzechami laskowymi 150/100 g – 18 zł
podany na rukoli z sosem żurawinowym
Pate with hazelnuts served on rocket salad with cranberry sauce
Rydze z patelni – 200/180 g – 22 zł
na maśle podane z pietruszką i pieczywem
Saffron milk cap served on butter with parsley and bread
Befsztyk tatarski 160/100 g – 30 zł
Tradycyjny tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i jajkiem,
podawany z bagietką
Traditional beef tartare with onion, cucumber and egg, served with baguette
delikatny krem z pomidorów z czosnkiem , bazylią serem feta i suszonymi pomidorami
Tomato soup with garlic, basil, feta cheese and sun-dried tomatoes
Rosół królewski 300ml – 15 zł
Esencjonalny bulion z drobiu i wołowiny podawany z makaronem
The royal broth essential poultry and beef broth served with noodles
Żurek 300ml – 19zł
z grzybami leśnymi białą kiełbasą jajkiem i boczkiem
Traditional soured rye flour soup with wild mushrooms, white sausage, egg and bacon
Szlachetny krem z borowików 300ml – 20 zł
podawany z serkiem mascarpone ,kremową śmietanką przykryty grzankami
Porcini soup with mascarpone cheese and cream covered with croutons
Flaczki cielęce na rosole 300ml – 22 zł
podane z knelkami mięsnymi i pieczywem
Traditional tripe soup served with meat dumplings and bread
makaron tagliatelle z grzybami leśnymi
na sosie z białego wina i ziół
Tagliatelle with wild mushrooms on white wine and herb sauce
Tagliatelle z grillowanym kurczakiem 350/100 g – 32 zł
podane w sosie gorgonzola
Tagliatelle with grilled chicken served in a gorgonzola sauce
podana z kozim serem, granatem, karambolą i pomidorem cherry
With marinated beetroot served with goat cheese, pomegranate, carambola and cherry tomato
Sałatka Cesar 220/110 g – 30 zł
tradycyjna sałatka z kurczakiem, sałatą rzymską,
jajkiem i dressingiem majonezowym z anchois i parmezanem
Traditional Cesar salad with chicken, romaine lettuce, egg and mayonnaise dressing with anchovies and parmesan cheese
Sałatka śródziemnomorska 220/100 g – 30 zł
rukola, krewetki, gruszka, pomidor cherry, prażony słonecznik , sos musztardowo-miodowy
Mediterranean salad with arugula, shrimps, pear, cherry tomato, roasted sunflower seeds, mustard and honey sauce
Duszona golonka 480/220 g – 33 zł
podana na zasmażanej kapuście z opiekanymi na ziołach ziemniakami.
Braised pork knuckle served on fried cabbage with potatoes roasted on herbs
Filet z kurczaka 350/150 g – 35 zł
nadziewany suszonymi pomidorami i mozzarellą podany w sosie serowym z jaśminowym ryżem i miksem sałat
Chicken breast stuffed with dried tomatoes and mozzarella, served in a cheese sauce with jasmine rice and a salad mix
Sznycel wiedeński 450/200 g – 35 zł
schab panierowany podany z jajkiem sadzonym, cytryną i sałatką ziemniaczaną
Wiener Schnitzel breaded pork served with fried egg, lemon and potato salad
Burger szefa kuchni 400/150 g– 35 zł
burger wołowy z grilla z boczkiem jajkiem sadzonym czerwoną cebulą , sałata lodowa kiszonym ogórkiem sosem BBQ podany z frytkami i kolbą kukurydzy
Chef’s burger with pickled cucumber, BBQ sauce served with fries and corn on the cob
Policzki wieprzowe 450/150 g – 37 zł
w sosie chrzanowym podane na purée ziemniaczanym i z glazurowanymi jarzynami
Pork cheeks in horseradish sauce served on mashed potatoes and glazed vegetables
Polędwiczki wieprzowe 400/150 g – 38zł
w sosie pieczarkowo – ziołowym podane z bazyliowym gnocchi z sałatką z czerwonej kapusty
Pork tenderloin in mushroom and herb sauce served with basil gnocchi and red caddage salad
Gulasz z jelenia 400/155 g – 42 zł
z domowymi kluseczkami, warzywami korzennymi, chipsami z jarmużu i papryczką chili podany z pieczywem
Venison stew with homemade dumplings, root vegetables, kale chips and chili pepper served with bread
Konfitowane udo kaczki Barbarie 400/180 g – 44 zł
podane z pieczonym jabłkiem , kluskami maślanymi, fasolka szparagową i sosem truskawkowym
Barbarie duck’s thigh served with baked apple, butter dumplings, green beans and strawberry sauce
Stek Mignon 480/200 g – 68 zł
stek z selekcjonowanej polędwicy wołowej podany z frytkami stekowymi, sosem z zielonego pieprzu, warzywami grillowanymi
Mignon steak of selected beef tenderloin served with fries, green pepper sauce, grilled vegetables
podany na ziemniaczanym puree z sosem maślano-cytrynowym
Salmon with green asparagus served on mashed potatoes with butter-lemon sauce
Sandacz na pomidorowym confi 400/150 g – 42 zł
podany z szafranową kaszą kuskus
Zander on tomato confi served with saffron couscous
z gałką lodów i sosem malinowym
Chocolate fondant with a scoop of ice cream and raspberry sauce
Ale ! Jabłecznik – 17 zł
ciepłe duszone jabłka z cynamonem w otoczeniu miętowej kruszonki w sosie z żubrówki podane z lodami
Ale! Apple pie warm stewed apples with cinnamon surrounded by mint crumble in Żubrówka sauce served with ice cream
Sernik – 18zł
z białą czekoladą podany z wiśniami i bitą śmietaną
Cheesecake with white chocolate served with cherries and whipped cream
Deser lodowy z bitą śmietaną – 15zł
puchar lodowy z gorącymi wiśniami i bitą śmietaną
Ice cream dessert with whipped cream and hot cherries
Pepsi light 0,2 – 5zł
Mirinda 0,2 – 5zł
Seven up 0,2 – 5zł
Schweppes 0,2 – 5zł
Lipton ice tea 0,2 – 5zł
Lipton lemon 0,2 – 5zł
Napój Toma czarna porzeczka / grejpfrut 0,2 – 6zł
Sok Toma jabłko / pomarańcza / pomidor 0,2 – 6zł
Woda górska Natura gazowana / niegazowana 0,3 – 4zł
Woda Evian niegazowana 0,75 – 12zł
Woda Perrier 0,75 – 12zł
Orzeźwiająca lemoniada 0,2 – 10zł
Sok z grejpfruta świeżo wyciskany 0,2 – 10zł
Sok z pomarańczy świeżo wyciskany 0,2 – 10zł
Espresso single 5zł
Espresso double 8zł
Kawa czarna 6zł
Kawa biała 7zł
Cappuccino 8zł
Latte macchiato 12zł
Czekolada na gorąco 10zł
Herbata czarna, sok malinowy, sok porzeczkowy, owoce, przyprawy
Warming Winter tea with currant and raspberry juics, fruits and spices
Piwo grzane – 15zł
Mulled polish beer with honey and spices
Wino grzane – 15zł
Mulled red wine with fruit and spices
Heineken 0,3 / 0,5 – 6zł / 8zł
Paulaner 0,5 – 10zł
Grimbergen 0,33 – 12zł
ALKOHOLE
Alcohol
Kahlua 40ml – 11zł
Malibu 40ml – 11zł
Campari 40ml – 10zł
Jeggermaister 40ml – 11zł
Havana Club 40ml – 13zł
Johnnie Walker Black 40ml – 14zł
Johnnie Walker Red 40ml – 12zł
Glenmorangie Single Malt 40ml – 18zł
Seagram’s Lime40ml – 7zł
Tequila Sierra Silver 40ml – 13zł
Martini Rosato 100ml – 10zł
Martini Bianco 100ml – 10zł
Metaxa 40ml – 10zł
Grappa 40ml – 8zł
Finlandia 40ml / 0,5l – 8zł / 80zł
Belvedere 40ml / 0,5l – 13zł / 150zł
gin, martini, sok z cytryny, oliwki
Godfather 22zł
whisky, amaretto
Krwawa Mary 15zł
wódka, sok pomidorowy, sok z cytryny, Tabasco, sos Worcestershire, sól, pieprz
Long Island Iced Tea 21zł
wódka, tequila, rum, gin, triple sec, sok z cytryny, syrop cukrowy, pepsi
Mojito 20zł
rum, woda gazowana, cukier brązowy, limonka, mięta
Sex on the beach 15zł
wódka, schnapps brzoskwiniowy, sok pomarańczowy, grenadyna
Lemon sorbet 18zł
wino musujące, lody cytrynowe, cytryna, lód
Zapraszamy do zapoznania się z naszą KARTĄ WIN.